Osnovni moduli poligona

1. POVRŠINA ZA SLALOM – Na tej površini se izvajajo vaje za pravilno držo volanskega obroča in pravilno delo rok v zavojih.

2. POMIČNA HIDRAVLIČNA PLOŠČA – V kombinaciji s posebno drsečo površino in vodo omogoča rušenje stabilnosti vozila in treniranje pravilnih reakcij v primeru prekrmiljenega vozila. Na tej površini so v nadaljevanju vadbene površine nameščene tako vodne kakor tudi mehanske ovire (edine v Sloveniji), zato se na tej površini lahko izvajajo tudi vaje izogiba ovire.

3. DRSNA POVRŠINA – Posebna površina, na kateri je koeficient drsnega trenja od 0,20 do 0,30 na kateri se izvajajo vaja zaviranja v sili, ocenjevanje varnostne razdalje in vaja izogiba nenadni oviri.

4. POVRŠINA ZA MOTORISTE – Površina je namenjena motoristom in vajam pravilne vožnje motorista v ovinek.

5. OVINEK – Opremljen z vsemi elementi mokre in poledenele ceste. Namen površine je učenje pravilnih pri vožnji v ovinek oziroma v primeru podkrmiljenega vozila.

6. OFF ROAD POLIGON – Posebna površina namenjena treningu Off road vožnje, na kateri se spoznava zakonitosti vožnje v klanec, spuščanja vozila po pobočju navzdol, in bočnega naklona.