Opozorilo

POGOJ ZA UDELEŽBO NA TEČAJU:Pogoj za pristop k zakonsko predpisanemu usposabljanju je PCT (prebolevnik, cepljen ali testiran - HAGT (48 ur), PRC(72 ur)). Negativi PRC test ne sme biti starejši od 72 ur, negativni HAG (hitri) test ne sme biti starejši od 48 ur. Pogoji za pristop 

Tečajniki morajo v učilnici nostiti zaščitno masko.

Za več informacij smo dosegljiv na tel: 051 22 31 61.# Skupaj poskrbimo, da ostanemo zdravi! 

Trajanje tečaja in način izvedbe:
Tečaj se izvede v enem dnevu v skupinah do 12 oseb in traja 10 šolskih ur.
 
Vsebina programa:
  • teoretični del (1 šolska ura - 45 min): Razprava o izkušnjah udeležencev in motivih za vožnjo, predstavitev tehnik zaviranja v sili, možnih reakcij vozila pri vožnji skozi ovinek, tehničnih osnov in delovanja fizikalnih zakonitosti vožnje ter predstavitev pravilnega upravljanja vozila in varnostnih naprav v vozilu.
  • praktičen del (6 šolskih ur - 4h 15 min): Poteka na poligonu Blagomix, udeleženci pa se ga udeležite z lastnimi vozili, lahko pa si vozilo pri nas na poligonu tudi najamete (najem vozila: 35 € - z DDV). Praktičen del obsega več praktičnih vaj, udeleženci pa ste s prenosno radijsko postajo v stalni zvezi z inštruktorjem. Vsako vajo inštruktor razloži in tudi pokaže s svojim vozilom. Udeleženci mu nato sledite drug za drugim, inštruktor pa spremlja vsak vaš gib in vam sproti daje navodila za izboljšanje vašega odziva na nastalo situacijo.

  • skupinska delavnica (3 šolske ure - 2h 15 min): Na skupinski delavnici o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa, se udeleženci seznanite z razlogi in posledicami nesreč ter s tveganji pri vožnji.

Cena:

- udeležba z lastnim vozilom: 125 € z DDV (cena določena s strani države)
- najem našega vozila in tečaj varne vožnje: 165 € z DDV.